Защо е важно да изберем качествени счетоводни услуги – плюсове от външно счетоводство

Несигурният свят и естествено огромната конкуренция карат всеки ръководител и създател на бизнес да помисли как да си осигури добро счетоводно обслужване. Предвид спецификата и трудности на счетоводната професия, за повечето от ръководителите на бизнес изборът на счетоводна къща или счетоводна кантора за годишно счетоводно обслужване се оказва огромно предизвикателство. Понякога изборът е задача с повишена трудност. Някои от ръководителите и създателите на бизнес трудно биха могли да си представят ползите от качествените счетоводни услуги.

Как да изберете външно счетоводство?

На първо време можете да попитате приятел или близък за неговият избор на счетоводна къща или кантора и да му се доверите след това, но има и по добър вариант. Направете си списък, проучете всяка една счетоводна кантора или счетоводна къща, която сте си набелязали в Търговския регистър.

Проучете професионалния опит на работещите в нея, както и дали те могат да извършват счетоводни и данъчни консултации и дали извършват годишно счетоводно приключване. Най-добре си направете среща във всяка една счетоводна къща или кантора по отделно по списък. Не забравяйте да попитате при срещата за цената на счетоводните услуги. Задайте всичките си въпроси, които имате на ум.

Защо да изберете външни счетоводни услуги?

Днес все повече фирми и компании се доверяват на външни счетоводни услуги. Ето защо и Вие да изберете този вариант: 

 • Не е необходимо като собственик на фирма да инвестирате в преквалификация на човек от персонала, който да се занимава именно със счетоводството, а от там и да заплащате здравни и социални осигуровки на избрания човек;
 • Можете да се съсредоточите върху основната си дейност;
 • Заплащате само определен пакет счетоводни услуги, които са Ви необходими;
 • Когато се доверявате на външно счетоводство, Вие спестявате огромни суми за специализиран счетоводен софтуер;
 • Ако компанията Ви разполага със счетоводител, той по всяко време може или да напусне или да се пенсионира дори. Когато избирате външно счетоводно обслужване, Вие си спестявате един куп проблеми и не се налага с месеци да търсите подходящ човек. Редки са случаите, когато една счетоводна кантора трудно би прекратила договорът си за работа, защото за нея това все пак е бизнес.
 • Избирайки счетоводна кантора разполагате с цялата необходима счетоводна информация през цялата работна седмица, а иначе трябва да се съобразявате с отпуските и болничните на счетоводният персонал вътре във фирмата.

Повечето счетоводни къщи и кантори предлагат гъвкави цени за целогодишно счетоводно обслужване, данъчни консултации, годишно счетоводно приключване. Това е полезен плюс.

Избирайки външна счетоводна кантора или къща, Вие като ръководител на фирма ще откриете много общи връзки и партньори на Вашия бизнес. Не бива да изпитвате и капка съмнение към външното счетоводно обслужване. Много по-трудно ще бъде да намерите сам счетоводител, който да има възможност да се посвети изцяло на работата във вашата компания.

Дори и да наемете на трудов договор квалифициран счетоводител, то той със сигурност притежава своя счетоводна кантора и ще Ви каже, че няма по-добър вариант. Затова Вие трябва да работите именно с него и неговата кантора, а не просто той да бъде счетоводител на трудов договор.

Защо е важно да изберем качествени счетоводни услуги? 

С избора на счетоводна къща, Вие си осигурявате:

 • висока и навременна обработка на счетоводната документация на Вашия бизнес;
 • лично отношение;
 • детайлно справяне с всеки възникнал казус;
 • счетоводно обслужване спрямо спецификата на дейността на фирмата Ви;
 • абонамент за определени услуги.

Най-важното за Вас е това, че получавате сигурност и спокойствие, точност, бързина и коректно обслужване. Гаранция за бърз растеж нагоре на Вашия бизнес. 

Качествени счетоводни услуги = успешен и печеливш бизнес, добър и стабилен старт и добро развитие.

Доверете се на качествените услуги, за да не попаднете в капана на множество финансови проблеми и последващите от тях неясни ситуации.

Ако сте се ориентирали към външно счетоводство и имате въпроси и нужда от бърза консултация, може да се свържете с нас на тел. 0894011851 или на info@mlaccount.com.